Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: Transport
Transport in en naar Safaga:

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Hurghada bevindt zich een 50-tal kilometer ten noorden van de Safaga en is op die van Caïro na de grootste en drukste van Egypte. De aanwezige faciliteiten voor toeristen zijn meer dan aanvaardbaar.

 • Huurauto: In Egypte rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard als je een auto wenst te huren.

  De toestand van de wegen in en rond Safaga is vrij goed en wordt nog stelselmatig verbeterd. De grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. Omdat niemand zich aan de verkeersregels houdt, kunnen er snel gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker als je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden.


 • Haven: De haven van Safaga was initieel een vissershaven, later uitgebreid met infrastructuur voor de behandeling van import en export goederen. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de activiteiten in de kleine haven nog steeds uit deze activiteiten, hoewel boten die excursies voor duikers en snorkelaars aanbieden steeds meer aan belang winnen.


 • Openbaar vervoer: De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag. Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk.

  In Egypte vindt je ook overal minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat.

  Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder.


 • Fiets: Door de hitte is fietsen in de omgeving van Safaga niet aan te raden. Ook de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn een reden om de fiets aan de kant te laten tijdens je vakantie hier.


 • Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Safaga betaal je gemiddeld zo'n 20 pond voor een taxirit, maar aan de luchthaven kan dit enorm oplopen. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.