Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: Myos Hormos
Myos Hormos:

Tweeduizend jaar geleden was Myos Hormos de belangrijkste toegangspoort van het Romeinse Rijk tot de handel met India en Oost-Afrika. Pas recent hebben archeologen de exacte locatie van deze antieke havenstad kunnen identificeren, slechts 8 km ten noorden van El Quseir.

Romeinse amforen te Myos Hormos

Gedurende haar hoogtepunt verlieten jaarlijks meer dan 100 schepen volgeladen met wijn, aardewerk, glas, textiel en goud Myos Hormos richting India. Op hun terugreis brachten deze allerlei in Europa onbekende luxeproducten mee terug zoals specerijen, medicijnen, zijde en parels.

De havenstad lijkt te zijn verlaten in de 3de eeuw na Christus, maar werd opnieuw leven ingeblazen tijdens de 14de en 15de eeuw als welvarende havenstad voor de pelgrims naar Mecca en de heroplevende handel met India.

Fundamenten oude havenstad Myos Hormos

Veel blijft er echter niet meer van over, behalve de funderingen van de oude havenstad en een groot aantal overblijfselen van Romeinse amforen. Over het hele gebied zijn verspreid liggen ontelbare scherven aardewerk, een bewijs van de grote economische activiteit die er moet geheerst hebben.

Terug naar bezienswaardigheden