Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: Klimaat
Het klimaat in Safaga

Safaga heeft een woestijnklimaat met extreem hete zomers en warme winters. De temperatuur varieert gevoelig gedurende de verschillende seizoenen, met maxima die schommelen rond de 40°C in de zomer en minima van zo'n 10°C ('s nachts) in de winter. In de woestijn kunnen de wintertemperaturen nog verder dalen.

Gelukkig is er in Safaga zo goed als altijd een verfrissende zeebries aanwezig die de extreem hete zomertemperaturen toch draaglijk maken. Deze alomtegenwoordige zeebries maakt van Safaga één van de topplaatsen voor wind- en kitesurfers en in 1993 vond hier zelfs het wereldkampioenschap plaats.

Klimaat in Safaga

Het aantal uren zon per dag is enkel afhankelijk van het jaargetijde, meer dan 12 uur in de zomer en zelfs in het hartje van de winter daalt het niet onder de 9 uur per dag. Je zal de zon waarschijnlijk nooit zien verdwijnen achter de wolken (die zijn er gewoonweg niet) en gemiddeld regent het één dag per jaar in deze regio, dus moet je al echt enorm veel pech hebben moest dit tijdens jouw vakantie zijn!