Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: El Quseir Fort
Fort van El Quseir:

Dit Ottomaans fort midden in het stadscentrum van El Quseir is meer dan een bezoek waard. Het werd opgericht in de 16de eeuw tijdens de heerschappij van Sultan Selim om de handelsroutes met India te beschermen.

De troepen van Napoleon veroverden het fort in 1799, installeerden kanonnen hoog op de wallen en voegden een nieuw uitkijkplatform toe aan het fort. Slechts enkele jaren later werden de Franse troepen echter verjaagd door de Britten na een hevig gevecht en werd een nieuwe toegangspoort voor het fort gebouwd. De opening van het Suez kanaal in 1869 leidde echter tot een achteruitgang van het belang van El Quseir en zijn fort, waardoor het in verval raakte.

Fort van El Quseir

Recent werd de restauratie van het fort echter afgerond en staan de kanonnen opnieuw zeewaarts gericht op hun oorspronkelijke plek. Ook het uitkijkplatform werd opnieuw opgebouwd volgens tekeningen uit het door Napoleon opgedragen werk "La Déscription de l'Egypte". Het fort herbergt nu een nieuw bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de lokale geschiedenis, archeologie en cultuur van het omringende gebied.

Terug naar bezienswaardigheden