Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: excursie naar Aswan en Abu Simbel
Aswan en Abu Simbel:

Net ten zuiden van het beroemde eerste cataract op de Nijl bevindt zich het pittoreske Aswan. Dit was gedurende lange periodes de grens van het Egyptische Rijk en hier bevond zich dan ook een aanzienlijke administratie en legermacht waardoor Aswan reeds snel uitgroeide tot een belangrijke stad met uiteraard de bijhorende tempelcomplexen.

Momenteel is Aswan vooral bekend voor zijn reusachtige stuwdam en het Nassermeer dat hierdoor ontstaan is. Een bezoek aan de stuwdam is een must, gecombineerd met een bezoek aan het prachtige tempelcomplex van Phylae dat zich nu op een eilandje tussen de oude en de nieuwe stuwdam bevindt. Een andere aanrader is een tweedaagse zeiltocht per feloeka op de Nijl, waarbij je een bezoek brengt aan één of meer van de tempels tussen Aswan en Luxor.

Abu Simbel

Als je in Aswan bent, dan mag je een bezoek aan Abu Simbel niet aan je laten voorbijgaan. Deze magnifieke dodentempel van Ramses II werd bedreigd door het steigende water van het Nasserstuwmeer en kon slechts door een reusachtige operatie van de Verenigde Naties van de ondergang gered worden. Hiervoor moest de hele tempel in stukken gezaagd worden en op een andere plek opnieuw opgebouwd worden.

Vanuit Safaga is Aswan te ver verwijderd om als dagexcursie mogelijk te maken, maar het kan perfect gecombineerd worden met een meerdaagse excursie naar Luxor.

Terug naar excursies