Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Safaga: Inleiding
Algemene informatie over Safaga

Safaga is een klein idyllisch stadje in Egypte en bevindt zich ongeveer 50 kilometer ten zuiden van het overbekende Hurgada. Door zijn perfecte ligging, midden in de woestijn en aan de Rode Zee, en door zijn belangrijke toeristische troeven zoals prachtige zandstranden en ideale omstandigheden voor windsurfers en duikers, is Safaga aan sneltempo aan het uitgroeien tot één van de mooiste badplaatsen aan de oostkust van Egypte.

Vissersboot te Safaga

In Safaga is er nog geen massatoerisme, de echte egyptische rust en eenvoud worden hoog in het vaandel gedragen en dit is vooral te merken door de afwezigheid van opdringende verkopers. Er wonen zo'n 10.000 mensen in het stadje. Het leven van de lokale inwoners is eenvoudig en speelt zich hoofdzakelijk af op straat, op de groentenmarkt, in de Oosterse winkels of in één van de inheemse cafe's waar je echter alleen de mannen van de Moslimbevolking aantreft. Criminaliteit is quasi onbestaande in Safaga en je kunt er zonder problemen na zonsondergang ronddwalen om souvenirs te kopen of de lokale sfeer op te snuiven.

Zoals langs heel de Rode Zee kust is het koraal ook in Safaga overvloedig aanwezig. Omdat de toeristische sector Safaga pas onlangs heeft ontdekt en er amper sprake is van grote bouwwerken en vervuiling, is het koraal hier nog steeds in perfecte staat en heeft het nog niet geleden onder de vernielingen van duizenden duikers zoals in Hurghada.